Preview Mode Links will not work in preview mode

Vett og vitenskap - med Gaute Einevoll

Dec 19, 2021

Monologen «Gudspartikkelen» hadde premiere på Det Norske Teatret i november. I denne live-podcasten spilt inn på scenen etter en lørdagsforestilling, diskuteres hovedspørsmålet i stykket: Kan tro på Gud og vitenskap kombineres?

I tillegg til teaterstykkets forfattere, skuespiller Svein og instruktør Kjetil,...


Nov 28, 2021

Siden 1950 har Norge og verden gjennomgått en periode med stor økonomisk vekst som har gjort livene våre bedre. Men den økonomiske veksten har medført et overforbruk av naturressurser og alvorlig forsøpling som CO2-utslipp i atmosfæren.

Er det mulig å justere vårt økonomiske system slik at livsgrunnlaget...


Nov 7, 2021

I høst kom boka «2070 - alt du lurer på om klimakrisen, og hvordan vi kan komme oss forbi den» ut.

Der beskriver dagens gjest, klimafysiker ved CICERO i Oslo, hvorfor våre utslipp av klimagasser som CO2 truer klimaet, men også hvordan klimaet kan reddes ved at vi blir karbonnøytrale i 2070, dvs. at det da fanges...


Oct 10, 2021

Det kuleste som finnes i verdensrommet er sorte hull, områder i rommet som er så massive at ikke en gang lys kan unnslippe. Sorte hull ble forutsagt av Einsteins generelle relativitetsteori og er i dag observert i hopetall.

Jeg snakker med professor Øyvind Grøn, ekspert på kosmologi, om hvordan sorte hull oppstår,...


Sep 12, 2021

I fjor kom boka «Verden på vippepunktet – hvor ille kan det bli?» ut og ble en bestselger.

Der beskriver dagens gjest, som er professor i biologi ved Universitetet i Oslo, de to store miljøkrisene som truer menneskeheten, klimakrisen og naturkrisen. Sistnevnte består av at menneskene driver rovdrift på våre...